Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Sol & strand

Snorkling
Livet på havbunnen rundt Kreta er delvis ødelagt fordi det tidligere ble rovfisket med dynamitt. Dette gikk hardt ut over
fiskebestanden. Vil du se noe under overflaten, bør du snorkle der bunnen preges av stein og vegetasjon, som for eksempel:

  • Afrata-viken som ligger ute på halvøya utenfor byen Kolymbari.
  •  Steinrevet vest for fritidshavnen i Platanias. 
  • Steinrevene utenfor Falasarna. 
  • Steinrevene utenfor Elafonissi. 
  • Steinrevene utenfor Gramvousa. 

Strender langs Chania-området

Agia Apostolii/Daratso
Agia Apostolii betyr "de hellige apostlers strender" og er et av de mest populære badestedene blant Chania-beboerne selv. Strendene består av flere små bortgjemte badeviker rundt en halvøy og er svært langgrunne og barnevennlige. Yrende folkeliv i høysesongen. Her kan du som regel bade når det er badeforbud på andre strender på grunn av sterk vind eller store bølger. Vestsiden av halvøya består for det meste av stein- og grusstrender. Her er det også et sportssenter med båter, windsurfing og vannski. Agia Apostolii ligger i et uberørt naturområde som forvaltes av greske turistmyndigheter. Her er det enkle serveringssteder og utleie av solsenger og parasoller.

Kato Stalos
Ca. 6,5 km vest for Chania sentrum ligger denne lange stranden. Man kan faktisk gå på den helt frem til Kolymbari, en spasertur på ca. 22 km. Stranden består vekselvis av sand og rullestein, og flere steder blir den avbrutt av fossefall som noen ganger kan være vanskelige å passere. Akkurat som på de andre strendene som vender mot nord, er det i perioder høye bølger og fare for undervannsstrømmer. Dette kan medføre badeforbud. Vær oppmerksom på flaggsystemet og spør gjerne lokalbefolkningen før du bader hvis det er mye bølger. Kato Stalos-stranden har flere serveringssteder og utleie av solsenger og parasoller.

Platanias
Byen Platanias har en utmerket, om enn ikke så barnevennlig, sandstrand. 200–300 meter vest for fritidsbåthavnen går den over til å bli smalere og mer steinete. Hvis du vil se liv på havbunnen, lønner det seg å snorkle her. Landlig fred og ro finner du ca. en km vestover, ved munningen av elven Jordanos. Der kan man enkelte juni- og julikvelder se havskilpadder legge egg, og disse klekkes i månedsskiftet juli/august. Det ligger flere svømmebassenger i tilknytning til vestsiden av stranden. 

Georgopoli
Byen har to langgrunne strender. Den som ligger nord for elven, har best sand. Begge strendene har solseng- og parasollutleie. Enkle serveringssteder som har småretter og drikke. Øst for byen ligger en fantastisk, barnevennlig strand som følger hele Georgopolibukten, ca. 10 km. Denne beliggenheten gir stranden ly for bølger fra nord.

Nea Chora
Den relativ langgrunne og barnevennlige stranden er liten og brukes først og fremst av turister fra hotellene i nærheten. Et stykke ut er det klipper og stein som bryter bølgene. Her er det også en strandpromenade med godt besøkte tavernaer og uteserveringer. Utleie av solsenger, parasoller og pedalbåter. 

Chryssi Akti
"Den gylne stranden" ligger ca. en km vest for Nechora og har behagelig sandkvalitet og litt steinete bunn. Stranden er ganske langgrunn og barnevennlig. Den brukes først og fremst av skandinaviske gjester fra hotellene i nærheten. Solseng- og parasollutleie samt enkle serveringssteder som har småretter og kald drikke.

Agia Marina 
I Agia Marina er strendene langgrunne, selv om det forekommer kortere strandparti som ikke er langgrunne. Stort utvalg av vannaktiviteter bl.a. paragliding og bananbåt.

Gerani
Stranden i Gerani byr på alt fra grovkornet sand til brunrød sand med små steiner. Ingen vannaktiviteter til utleie.

Maleme
I Maleme finnes en lang rullestenstrand med strandpromenade og et fåtall korte sandseksjoner.

Strender på vestre Kreta

Falassarna
En fantastisk badeopplevelse med en flere kilometer lang, gylden sandstrand og krystallklart vann. Gode snorklemuligheter ved steinrevene som ligger et par hundre meter ut. Selv om det nå finnes enkelte fasiliteter her, kan man fortsatt finne sin egen, bortgjemte badevik.

Elafonissi
Kretas svar på Maldivene er en imponerende lagune på sørvestspissen av Kreta. Stranden er barnevennlig og har fantastiske fargenyanser, men er imidlertid svært utsatt for vind fra sør og sørvest som blåser opp sanden til piskende sandvinder.

Marathi
Denne lille badeviken på nordsiden av Soudabukten er et godt alternativ når strendene på nordkysten rammes av bølger fra nord. Den lille, barnevennlige stranden har flere nærliggende tavernaer og et lite sportssenter med båtutleie. På den andre siden av havnen ligger badeklubben til offiserene fra NATO-basene.

Preveli
Nedenfor klosteret Moni Preveli på sørkysten ligger Prevelistranden. Det sies at palmene som vokser på stranden, stammer fra den tiden da sjøfarere satt her og spiste dadler for flere hundre år siden. Stranden er ganske liten og nås via en sti.

Matala 
En vakker sandstrand sør for Festos. Stranden er kjent for sine kalksteinsgrotter hvor hippiene holdt til på 60-tallet.