Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Shopping

Chania er en by med mange håndverkere og kjøpmenn. Her finnes et stort utvalg av varer som man kan kjøpe med seg hjem, for eksempel skinn, sko, klær, keramikk, olivenolje, sølv – og gullsmykker, musikk og suvenirer. Pruting er vanlig i de såkalte turistbutikkene og i forbindelse med større innkjøp.

Husk kvittering!
Be alltid om kvittering når du handler. Skattemyndighetene har av og til kontroller ved utsalgsstedene og du kan bli bedt om å fremvise kvittering. Har du da ikke gyldig kvittering kan både du og innehaveren bli bøtelagt (ca. 165 euro).

Bank- og kredittkort
Det er ikke alltid mulig å bruke bank- eller kredittkort. De mest anvendelige kredittkortene er VISA, American Express, Eurocard og MasterCard. 

Åpningstider
Vanlige åpningstider er mandag - lørdag ca. kl. 08:30 - 13:30. Tirsdag, torsdag og fredag kveldsåpent ca. kl. 17:30 - 21:00. Søndag stengt. Turistbutikkene har som regel åpent mellom kl. 09:00 - 22:00. Salgshallen i Chania by følger de ordinære butikkenes åpningstider.

Shoppingtur
Ta utgangspunkt i salgshallen som ligger midt i sentrum av Chania by. Her finner du fisk, kjøtt, grønnsaker, frukt, bakeri, apotek og flere butikker som selger krydder. Hvis du ønsker å handle eksklusive klær, kosmetikk og sko er butikkene som ligger oppover Tzanakaki Street eller Andreas Papandreou Street (tidligere Dimokratias) verdt et besøk.

På Tzanakaki Street finner du også hovedpostkontoret og det greske televerkets (OTE) hovedkontor. På den nordre siden av salgshallen begynner den gamle delen av byen. Her finner du mange små butikker som selger klær, sko, skinn og gull. Gaten bak salgshallen heter Tsouderon, og den fører deg til den kjente gaten Skridlof street, der de fleste skinnhandlerne har butikkene sine. Etter å ha tatt turen gjennom Skridlof street kommer du ut på Chalidon, turistveien ned til den venetianske havnen.

I smugene i den vestre delen av havnen som Zambeliousmuget og Theotokoupoulosmuget finner du flere små håndverksbutikker.

Ønsker du å shoppe i noen av de mer internasjonale kjente butikker som Zara, Bershka og Pull&Bear er det gaten Skalidi du skal gå til.

Varer å kjøpe med seg hjem fra Kreta:

Skinn
Det finnes fortsatt en del garverier i byen, spesielt i "skinngaten" Skridlof Street.

Krydder og olivenolje
Man kan f.eks. kjøpe timian og oregano som vokser vilt på Kreta. En vesentlig del av olivenavlingen kjøpes opp av italienere som bruker den for å høyne kvaliteten på italiensk olivenolje. 

Klær og sko
Mer eksklusive butikker med merkeklær finner man på Andreas Papandreou Street, Skalidi og Tzanakakis Street. 

Gull
Prut i vei - 15-30 %. Husk at gullet som oftest er 14 karat. 

Sølv
Selges i alle suvenirbutikker. I smugene ved den venetianske havnen kan du finne butikker som smir egne sølv- og gullsmykker.

Musikk
Hellas har en blomstrende musikkindustri. Kjøp for eksempel tradisjonell bouzouki-musikk, såkalt rebetiko, folkemusikk fra Kreta eller moderne gresk musikk.

Markeder 

Gå ikke glipp av et besøk på et av de tradisjonelle markedene. Her kan man kjøpe alt fra levende kyllinger til sko, og ikke minst oppleve et fargerikt folkemylder.

Chania:
Lørdager fra ca. kl. 08.00-14.00. Ti minutters gange fra salgshallen ved Minoos Street. Man tar seg lettest til Chania by med bil eller buss.

Torsdag ved svømmestadion i Neo Chora, ca. 10 min. gange fra Firkas-borgen. Ca. 08.00-14.00.

I Chania by finner du også den berømte salgshallen. Den er åpen mandag - lørdag kl. 08:00 - 14:00 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18.00-21.00. 

Rethymnon:
Torsdager ca. kl. 07.00-13.00. Sted: Ved den nye marinaen ved strandpromenaden. 

Lørdager ca. kl. 07.00-13.00. Sted: Mellom busstasjonen og fotballarenaen Sochora. 

Heraklion:
Lørdager ca. kl. 06.00-14.00. Sted: Markedet ligger nede ved havnen og strekker seg over flere kilometer.

Priseksempel 
1 kg tomater: ca. 1 euro. 
1 liter olivenolje: ca. 10 euro. 
1 kg appelsiner: ca. 1,10 euro. 
50 cl Amstel øl: ca. 1,50-2 euro. 
70 cl Kretikos rødvin: ca. 6 euro. 
200 g Nescafé Select: ca. 6 euro. 
1 liter lettmelk: ca. 1,30 euro.

Annen

Ira Jewellery - Platanias/Chania

Ira Jewellery har ligget i hjertet av Platanias i mer enn 20 år. I butikken finner du et stort utvalg av smykker i sterling sølv 925, 14- og 18 karats gull, diamanter og andre edelsteiner til meget rimelige priser. La deg inspirere av at unikt utvalg innenfor vielsesringer, jubileumsgaver og gaver til enhver leilighet til menn, kvinner og barn.

IRA Jewelerry tilbyr og reprasjon og rensing av dine gamle smykker, briller og ringer. Alle kjøp inkluderer en livstidsgaranti.

Manolis Massage
Vi samarbeider med Manolis Kokotsakis som er massør og gjør besøk på ditt hotell. Har du muskelverk, stive muskler, ondt i rygg eller nakke så kan Manolis hjelpe deg. Han tilbyr også kryoterapimassasje. Kontakt dine reiseledere eller Manolis direkte.

Tel. +30 28210 90467
Mobil: +30 694 413 4500