Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Buss & Taxi

Buss
Spør alltid hvor bussen går! Bussnummer eksisterer ikke, i beste fall står det et skilt i vinduet som angir hvor bussen går.
De regionale bussene, KTEL, betjener stort sett alle steder på øya. Hovedbusstasjonen ligger inne i Chania by. Du kan kjøpe billett i forveien, på busstasjonen og i enkelte butikker og minimarkeder som forhåpentligvis annonserer at de selger bussbilletter. Det er også mulig å kjøpe direkte på bussen, så ta gjerne med deg kontanter.
Ettersom bussene ikke har noen tidsbestemte holdeplasser langs veien, er det vanskelig å forutsi når de kommer.
Ute på nordkysten går det luftkondisjonerte langdistansebusser til hovedstaden Heraklion.

Lokalbusser
Hvor: Galatas- og Kato Daratso-bussen stopper ved 1866-torget i Chania og har endeholdeplass ved hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stopper ved markedsplassen.
Når: Bussene går ganske ofte, ca. en gang i halvtimen. Spør guiden for mer informasjon.
Hvordan: Kjøp billett på bussen. Iblant kan du kjøpe billett ved holdeplassen.
Pris: ca. 1,80-2,50 euro for en enkeltreise.

Langdistansebuss
Hvor: Langdistansebussenes (grønne) endestasjon er bussentralen i Chania.
Når: Fra Platanias og Agia Marina går bussene ganske ofte, ca. en gang i halvtimen. Du kan kjøre buss til alle større byer og steder på Kreta, men alle busser går ikke like ofte. Spør Vings reiseledere eller se på informasjonstavlen.
Hvordan: Kjøp billett på bussen.
Pris: Spør oss.

Taxi
Taxistasjonen ligger på 1866-torget i Chania og der står det som regel biler døgnet rundt. Det går selvfølgelig også bra å praie en taxi langs veien hvis du ikke er i nærheten av en taxiholdeplass. Forhåndsbestiller du taxi, så koster det ca. 2 euro i hentegebyr.

Taxi er et godt alternativ til buss hvis man er 3–4 stykker som reiser sammen. Sjåførene har plikt til å bruke taksameter, og det er ulike taxier for indre by og ytre områder. Etter midnatt er det dobbel takst. Avtal pris, inkludert tips, på forhånd hvis du bruker taxi til
lengre turer. Noen taxisjåfører har rettet hele sin virksomhet inn mot utflukter. Turene kan vare fra et par timer til hele dager.

Å leie en taxi til utflukter koster ca. 40-45 euro pr. time.

En taxitur på 10 km koster ca. 9 euro. Større bagasje, for eksempel kofferter koster ekstra. Tips er ikke spesielt vanlig, man pleier å avrunde oppover. Taxi fra Chania flyplass til Platanias inklusive bagasje koster ca. 45 euro, (avstand 25 km). Taxiholdeplassen i Platanias ligger ved torget, Platanias Square.

Sykkel og moped
Hos Lions Rental kan du leie sykkel eller moped og oppleve feriestedet og de nærliggende stedene langs Chaniakysten på egen hånd.